Omgeving

Omgeving.  (Foto’s van de omgeving)
In de omgeving is het voor iedereen goed toeven. Voor de wandelaar en fietser zijn er de prachtige Achterhoekse kerkenpaden, vele routes over landelijke wegen en mooie toeristische plaatsen te bezichtigen. Duitsland ligt op een steenworp afstand van Beltrum.

Fietsen en fietsen huren.
Bij http://www.bth.nl/ Hofstede in Beltrum kunt u fietsen huren. Hofstede is maar 2 km vanaf ons huis.
Op 50 m afstand van ons vakantiehuis bent u al op de kerkepaden http://beltrum-online.nl/kerkepaden/
Er zijn honderden kilometers kerkepaden in de Achterhoek waar het rustig en prettig fietsen wandelen is. Fietsroutes vindt u in de informatiemap in ons vakantiehuis en mogen gratis gebruikt worden.

Huifkartochten.
Gezellig bij elkaar in de huifkar, getrokken door mooie paarden en op de bok een ervaren koetsier die de fraaiste routes kent en boeiend verteld over alles wat er te zien is? We regelen het graag voor u. Prijs €50.- voor 1 uur, €75.- voor 2 uur, met 15 personen per huifkar. Vroegtijdig reserveren is gewenst: tel. 0653121736.

Klootschieten.
U kunt in de directe omgeving van ons vakantiehuis klootschieten en we hebben daarvoor alle materialen voor u gratis beschikbaar. Het lijkt een simpel spel maar dat is bedrieglijk en daarom erg vermakelijk om hier in de mooie rustige omgeving bezig te zijn om de regionale klootschietsport te ontdekken.

Beltrum
Beltrum is een “klompendorp”. Op de rotonde van het dorp wordt u begroet met grote gele dansende klompen. Er is een klompenfabriek http://nijhuisklompen.dla.nl en onze buren hebben een gloednieuw klompenbelevingscentrum gemaakt http://gelrica.nl/ waar oud en jong op amusante wijze alles over klompen voelen, zien en beleven. Een onvergetelijke ‘klompenervaring’ en een reuze leuk familie uitje!

Beltrum heeft kerkenpaden langs de Slinge en door het prachtige coulisselandschap. Deze sluiten aan op de kerkepaden in de omgeving http://www.kerkepadenzieuwent.nl/ 
Er is naast de bestaande natuur ook “nieuwe natuur” met unieke planten en rustgebieden voor vogels en wild waarvan hier een foto impressie www.truusstotteler.nl

Ruurlo met haar prachtige kasteel in de bosrijke omgeving waarin het beroemde museum https://www.museummore-kasteelruurlo.nl/ is gevestigd maar er is ook familiepark www.cactusoase.nl en het verrassende https://www.heikamp.nl/ te vinden.

In Lievelde is www.megapret.nl een overdekt speelparadijs voor plezier van jong en oud.
Openluchtmuseum Erve Kots www.ervekots.nl met herberg, pannenkoeken, krentenwegge, boerengolf en brouwhuis. Aan de overkant is kaasboerderij Weenink www.kaasboerderijweenink.nl met heerlijke streekproducten, kaas, koeien en kunst.

Eibergen heeft een recent gerenoveerd buitenzwembad met glijbaan, duikplank en voor de kleintjes een kleuterbad www.zwembadvinkennest.nl en ook het naastgelegen  http://www.hofvaneckberge.nl/ biedt talloze belevenissen voor ouders en kinderen.
Wilt u eens iets anders of bijzonders of zoekt u sport en spelmaterialen kijk dan eens bij www.sportwijzer.com

Nabij Eibergen ligt net over de Duitse grens Vreden met het waterrijke natuurgebied “Zwilbrockerven” www.bszwillbrock.de met zijn grote aantallen prachtige flamingo’s.

Borculo heeft vele musea www.vvvborculo.nl is rijk aan historisch erfgoed, molens en monumenten, galerieën en attracties en u kunt een tocht maken met de Berkelzomp www.stichtingberkelzomp.nl

www.ultimateadventures.nl Kanotochten, kayakken, steptochten, gps puzzeltocht, paintball, mountainbiken, teamspelen, groepsactiviteiten, te veel om op te noemen.

www.demelktap.nl Boerengolf, boerensurvival, maisdoolhof, huifkartocht (tractor).

www.huifkar-paardentram.nl Huifkar en paardentramtochten, paardentram is aangepast voor de mindervalide.

www.timpke.nl Overdekt zwembad in Borculo.

www.ijsboerderijdommerholt.nl IJsboerderij ”t Dommerholt.

www.erve-brooks.nl Monumentale Saksische boerderij ”Erve Brooks” Museum boerderij, pannenkoeken, speelplezier. Afstand tot de vakantieboerderijen 3 km.

De vestigstad Groenlo www.stadsmuseumgroenlo.nl/vvv/ heeft een rijke historie en de 80 jarige oorlog met het “Beleg van Grol” en de vestingwerken, “Engelse Schans” met uitkijktoren en circumvallatielinie zijn zichtbare overblijfselen uit die tijd. Het Grolsch bier dat hier is ontstaan is nog steeds geliefd in de vele cafés, restaurants en terrassen. Rondleidingen en stadswandelingen zijn een feest van humor en leerzaam vermaak.

Tip voor een uitje?
Als u de link aanklikt vindt u informatie over Grolsch bier in Groenlo http://www.langegang.nl/
Reserveren is wenselijk om teleurstelling te voorkomen. Een lekker biertje proeven en lekker eten!

Wat is er verder te beleven in de Achterhoek? Zie: http://achterhoek.startkabel.nl/ en http://www.achterhoekagenda.nl/ en http://www.dagjeweg.nl/achterhoek en http://www.achterhoekpromotie.nl/agenda/agenda_overzicht.php en http://www.achterhoek.nl/zien-doen/

In het vakantiehuis liggen brochures over attracties en talloze bezienswaardigheden in de naaste omgeving en de regio Achterhoek en ook een mand vol kaarten met mooie fiets- en wandelroutes.